Close Panel

Login

 

             

Eat Well
Νηστεύετε;
Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη   
Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014 00:00
     

Η νηστεία είναι η αφορμή για να βάλετε καινούρια όρια στη διατροφή, τη ζωή και τη διάθεσή σας!  

1

 

Κι όμως, είναι της μόδας. Η νηστεία έχει εδώ και κάποια χρόνια απαλλαχτεί από το "βαρύ" θρησκόληπτο μανδύα της και αποτελεί μια πιο εναλλακτική, ευχάριστη και δημιουργική εκδοχή δίαιτας και αποτοξίνωσης. Εσωτερικής και εξωτερικής.

 

 

Με τη νηστεία δοκιμάζεις την πειθαρχία σου, διαπιστώνεις εάν μπορείς να πεις απλά και σταθερά "όχι" σε καθημερινές παρασπονδίες, δοκιμάζεις πως είναι να ζεις - και να ζεις μια χαρά - χωρίς κάποιες τροφές που το θεωρούσες αδύνατο να τις αποχωριστείς. Και ναι, πράγματι, υπάρχει ζωή χωρίς σοκολάτες, κρέμες, μπριζόλες και μακαρονάδες με κιμά και μπόλικο τυρί! Και μάλιστα, θα σας έλεγα πως αφήνοντας όλα αυτά τα μη νηστίσιμα έξω από το καθημερινό σας διαιτολόγιο, κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο απλή και λιτή. Μαζί με τον οργανισμό σας, θα καθαρίσει η σκέψη και η διάθεσή σας. Επιπλέον, εάν προσέξετε και δεν κάνετε τα συνηθισμένα λάθη (π.χ το να τρώτε πολύ ψωμί!) και κρατήσετε ένα μέτρο, θα αλλάξει και εντυπωσιακά η ένδειξη στη ζυγαριά σας.

 

2

 


Επειδή όμως και η νηστεία έχει τα μυστικά της, δείτε τι προτείνει ο ειδικός συνεργάτης της Ορθοβιοτικής (Σώρου 3-5 Μαρούσι, τηλ. 210 32 30000) Διατροφολόγος - Personal Trainer, κος Θαλής Παναγιώτου:

 

1. Εμπλουτίστε το νηστίσιμο μενού σας με πολλά λαχανικά για την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Προτιμήστε τα ωμά λαχανικά που διατηρούν όλες τις βιταμίνες.


2. Αυξήστε την κατανάλωση θαλασσινών καθώς αποτελούν καλές πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Το ξέρετε ότι τα θαλασσινά περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα καλύπτοντας τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνη;

3. Φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον τρία μικρά γεύματα φρούτων καθημερινά. Για ν' αλλάξετε γεύση, μπορείτε να τα απολαύσετε κι ως επιδόρπιο με λίγο μέλι και κανέλα.


4. Πίνετε ένα με δύο ζεστά ροφήματα την ημέρα, με χαμηλή περιεκτικότητα καφεΐνης, όπως είναι το πράσινο τσάι ή καθόλου καφεϊνη όπως το τσάι του βουνού. 

 

5. Προτιμήστε τα ψητά κι αποφύγετε τα πολλά «νηστίσιμα» τηγανητά, που κάνουν κακό και στη σιλουέτα σας. Η συχνή κατανάλωση τηγανητών άλλωστε, ενδέχεται να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές.

 

3


6. Εντάξτε στο διατροφικό σας πλάνο τα όσπρια, για περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Αποτελούν πολύ καλές πηγές διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

 

7. Προτιμήστε το χαλβά ως επιδόρπιο και γενικά ό, τι περιλαμβάνει ταχίνι. Ο χαλβάς, συγκεκριμένα εφοδιάζει τον οργανισμό με σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο κι ασβέστιο. Επίσης περιέχει σεσαμίνη και α τοκοφερόλη, δύο ουσίες του σουσαμιού που βρίσκονται και στο χαλβά, φαίνεται ότι συμβάλλουν στην διάσπαση τοξικών ουσιών από το συκώτι και έτσι στη μείωση της αιθανόλης στο αίμα!

 

Kαι για να μην ξεχνιόμαστε!

Μη νομίζετε πως επειδή νηστεύετε κάνετε δίαιτα και θα αδυνατίσετε. Το ψωμί, το ταχίνι, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί είναι πολύ ψηλά σε θερμίδες. Το μέτρο, η εγκράτεια και οι μικρές μερίδες δηλαδή είναι απαραίτητες! 

 

 

 

 
Aς Μιλήσουμε για Καφέ!
Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη   
Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2013 00:00
     

Οι 85 στους 100 από εμάς πίνουμε καφέ. Καιρός δεν είναι να μάθουμε να πίνουμε καλό καφέ; Αυτόν τον εξαιρετικό στο πορτοκαλί φλυτζάνι που λέγεται Tusso, έχει όλες τις προδιαγραφές να κατακτήσει τον κόσμο και φτιάχνεται στο Αλιβέρι από την οικογένεια Δρακούλη! 

 

1

 

Όταν κάποιοι έλληνες αποφασίζουν να καταθέσουν τη γνώση, την αγάπη και το μεράκι τους σε αυτό που υπηρετούν, κάνουν... τη διαφορά. Αυτή ακριβώς η διαφορά είναι και ο καφές Εspresso Τusso , που όποιος τον έχει δοκιμάσει αυτή τη στιγμή κλείνει τα μάτια, γέρνει το κεφάλι και γνέφει νοερά ένα απολαυστικό "ναααι!"

 

Η οικογένεια Δρακούλη ειδικεύεται στον καφέ 3 γενιές τώρα. Στο ταξίδι μου στο Αλιβέρι Εύβοιας όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την 2η και την 3η γενιά: Τον Ντίνο Δρακούλη και τον γιό του Ιάκωβο, και οι δυο με τεράστια αγάπη και ενθουσιασμό γι αυτό που κάνουν, που δεν είναι άλλο από το να μας ετοιμάζουν τα καλύτερα χαρμάνια με κόκκους από όλον τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά τον καφέ μας. Α, και την σοκολάτα μας! 

 

4

 

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Ντίνος Δρακούλης, "ο καφές είναι ένα υπερευαίσθητο, μυστηριακό προϊόν". Η ίδια ποικιλία της πρώτης ύλης μπορεί σε άλλη θερμοκρασία, με άλλο καβούρδισμα και με τη χρήση διαφορετικής τεχνολογίας να βγάλει εντελώς διαφορετικό καφέ. Μόνο με τις συνεχείς δοκιμές και την ευλαβική τήρηση του "πρωτόκολλου" επεξεργασίας του καφέ μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερή ποιότητα ενός χαρμανιού, καθώς όπως συνεχίζει ο κ. Δρακούλης "ακόμη και 10 δευτερόλεπτα παραπάνω ψησίματος μπορεί να αλλάξουν όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία του καφέ όπως η οξύτητα, η πικράδα του κλπ". 

 

2

 

Ο premium espresso Τusso στην χαρακτηριστική συσκευασία με την βαλβίδα φρεσκάδας, το... μυθικό (οι αδυναμίες δεν κρύβονται) ρόφημα σοκολάτας Tusso με το μοβ χρώμα, ο εξαιρετικός σμυρναίικος καφές που πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα (για μερακλήδες!), το φακελλάκι  με την ατομική ταμπλέτα που λειτουργεί με το σύστημα Εasy Serving Espresso αλλά και τα βραβεία των προϊόντων αυτών: βραβείο Ερμής για τη συσκευασία ενώ η σοκολάτα ρόφημα TUSSO βραβεύτηκε στο Βέλγιο από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας iTQi, με την ανώτατη ποιοτική διάκριση: Tρία Aστέρια! (Superior Taste Award 2009, iTQi)

 

 

Τον καφέ Εspresso Tusso Gourmet καθώς και την σοκολάτα ρόφημα Τusso θα την βρίσκουμε από τον Σεπτέμβριο και σε μικρότερες συσκευασίες για λιανική πώληση. Μέχρι τότε - που ευτυχώς το τότε δεν αργεί- θα τους απολαμβάνουμε σε high end καταστήματα και εστιατόρια ή θα τους αγοράζουμε από το e-shop που λειτουργεί στο www.tusso.eu

 

 

3

 

Σοκολάτα Tusso Gourmet, ζεστή ή κρύα. Οι δημιουργοί της προτείνουν να την παρασκευάζουμε με φρέσκο, πλήρες γάλα. Την ζεστή σοκολάτα πρέπει να προσέξουμε να μην την βράσουμε και την κρύα μπορούμε να την φτιάξουμε στο blender. Και για πλούσια γεύση σοκολάτας with a twist: προσθέστε μια κουταλιά μους πορτοκαλιού Tusso!  Η μους πορτοκαλιού είναι σπιτική και την φτιάχνει η Κατερίνα Δρακούλη με δική της συνταγή που ταιριάζει αρμονικά με το ρόφημα σοκολάτας. 

 

 

5

 

Ο κύριος Ντίνος Δρακούλης στον φυσικό του χώρο! Ανάμεσα στα τσουβάλια με τον φρέσκο, πράσινο καφέ! Οι ποικιλίες Αrabica και Robusta είναι από τις πιο διάσημες στον κόσμο, με την ποικιλία Arabica να έχει την πρωτιά στην ποιότητα και την Robusta να φημίζεται για την ισχυρή προσωπικότητά της και την μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεϊνη. Και ποιες είναι οι χώρες με τις κορυφαίες ποικιλίες καφέ; Χώρες με μεγάλο υψόμετρο όπως η Κένυα, η Αιθιοπία αλλά και άλλες που ο κύριος Δρακούλης κρύβει στα πολύτιμα χαρμάνια του! 

 

6

 

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με πιστοποίηση ISO, άριστη πρώτη ύλη, αποστειρωμένο περιβάλλον, ακρίβεια, συνεχείς έλεγχοι σε κάθε στάδιο της παραγωγής: οι πράσινοι κόκκοι του καφέ ελέγχονται μόλις γίνει η παραλαβή τους, οι κόκκοι του πράσινου καφέ καθαρίζονται και αποθηκεύονται ανά είδος στο πρωτοποριακό σιλό με τους 22 διαφορετικούς χώρους, δημιουργούνται τα χαρμάνια τα οποία στη συνέχεια ψήνονται σύμφωνα τα ειδικά πρωτόκολλα της οικογένειας Δρακούλη για το κάθε είδος καφέ, αποθηκεύονται στα σιλό του ψημένου καφέ και τέλος συσκευάζονται. 

 

Η μαγεία του coffee tasting!

Πρόκειται για μια διαδικασία που μοιάζει πολύ με αυτή της δοκιμής κρασιού! Σε ψηλά γυάλινα ποτήρια πατέρας και υιός Δρακούλη δοκιμάζουν τους καφέδες (πάντα χωρίς ζάχαρη) και αξιολογούν διάφορα στοιχεία τους όπως το άρωμα, η οξύτητα, η πικράδα τους. Κάθε γουλιά θα πρέπει να είναι "αγενώς και ηχηρώς ρουφηχτή" και η γλώσσα να "τρίβει" την γουλιά στον ουρανίσκο. 

 

 

9

 

...στην αποθήκη με τα τσουβάλια πράσινων κόκκων καφέ (δηλαδή η άψητη πρώτη ύλη). Ο γύρος του κόσμου κυριολεκτικά, με περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη πράσινου καφέ. 

 

 

8

 

Με τον χαρισματικό κύριο Ντίνο Δρακούλη στο εργαστήριο της εταιρείας, μπροστά από τα βαζάκια με τους κόκκους καφέ που θα ελέγξει και θα συνδυάσει ξανά και ξανά (διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και χρόνια) μέχρι να καταλήξει στα χαρμάνια που τον ικανοποιούν. 

 

7

 

Family photo: η φιλόξενη οικογένεια Δρακούλη, η υπεύθυνη επικοινωνίας Χριστιάνα Δαρμή και εμείς οι τυχερές δημιοσιογράφοι, μπροστά από το ίσως πιο εντυπωσιακό Δεντρο- resort (ακα δεντρόσπιτο!) στον υπέροχο κήπο τους στο Αλιβέρι! 

 

 

a

 

Κι ας κλείσουμε με έναν καφέ ακόμη! Αυτόν τον καφέ Δρακούλη, τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ, τον θυμάστε;

 

Λεπτομέρεια: αν βρεθείτε στο Αλιβέρι, αναζητήστε το ζαχαροπλαστείο Δρακούλη. Με συνοδευτικά γλυκά όπως αυτό με πορτοκάλι και σοκολάτα ο καφές απλώς απογειώνεται! 

 

Η οικογένεια ξεκίνησε με τον ελληνικό καφέ πριν 85 χρόνια, συνέχισε με τον καφέ φίλτρου και έφθασε να δημιουργεί κορυφαία χαρμάνια espresso εδώ και 25 χρόνια. 

 

O παππούς, από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας έφερε την αγάπη του για την ποιότητα, την καινοτομία και την γνώση του καλού καφέ. Εδώ και τρεις γενιές εξελίσσουν τις παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας ποιοτικού καφέ. Έτσι, η πλούσια παράδοση συναντά την σύγχρονη τεχνολογία στα δύο  αυτά μοναδικά προϊόντα: Ελληνικός ο παραδοσιακός & Σμυρναίικος ο εξαιρετικός. 

 

 

b

 

Ή μήπως να κλείσουμε με τα 5 νέα μέλη της οικογένειας Δρακούλη που παίρνουν τον υπνάκο τους στον stylish καλάθι τους; :)

 

 

 

 

 
Tα Ραντεβού της Τετάρτης στο Aleria!
Από τον/τη Μαρία Παμπουκίδη   
Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 00:00
     

Θεματικές, οινικές βραδυές  Wine Wednesdays στο εστιατόριο Αleria με καλοκαιρινή διάθεση. 

 1

 

Είναι τόσο όμορφη η αίσθηση όταν ανεβαίνεις τα σκαλάκια της εισόδου του πανέμορφου νεοκλασικού και ανοίγει η πόρτα του Aleria. Ξαφνικά ένας πανέμορφος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου και ο πρώτος αναστεναγμός ανακούφισης βγαίνει αυθόρμητα. Θα θελες πολύ να ζεις εδώ ή έστω να ζεις τον χώρο καθημερινά. Και τώρα το καλοκαίρι, με την διάσημη αυλή να σε περιμένει ολάνθιστη, απλώς δεν θέλεις να φύγεις...

 

Υπύθυνοι βέβαια γι' αυτό το αίσθημα του "τι-όμορφα-που-είναι-εδώ" είναι η φιλοξενία και το χαμόγελο του Νικηφόρου, οι ψαγμένες μουσικές που είναι ό,τι ακριβώς θα ήθελες να ακούς εκείνη την ώρα και φυσικά τα θεϊκά πιάτα του Γκίκα, του σεφ που μοιάζει πιο πολύ με τον κολλητό σου που μαγειρεύει με αγάπη για εσένα, απλώς τυγχάνει να μαγειρεύει θεϊκά. Και που περιμένεις με χαρά να ξεπροβάλλει κάποια στιγμή από την busy κουζίνα του για να πείτε δυο κουβέντες χαλαρά, αφού έχεις φάει πολλές θεϊκές μπουκιές κι έχεις πιει κρασί στο όνομά του!

 

 

3

 

Και μιας και μιλήσαμε για κρασί, το Aleria συνεχίζει και φέτος τις καθιερωμένες Wine Wednesdays, όπου για δέκα βραδιές θα μπορούμε να απολαύσουμε αξιόλογα ελληνικά κρασιά συνδυασμένα με γεύσεις (Γκίκας rules!) από την αντίστοιχη τοπική κουζίνα.

 

Στην υπέροχα ατμοσφαιρική αυλή του Αleria για όλο τον Ιούνιο, Ιούλιο και μέχρι τις 7 Αυγούστου κάθε Τετάρτη θα ετοιμάζεται ένα μοναδικό, θεματικό μενού από τον chef Γκίκα Ξενάκη με εμπνευσμένα πιάτα από την περιοχή κάθε οινοποιείου σε αρμονία με τα κρασιά που θα προσφέρονται τη βραδιά αυτή.

 

Το μενού περιλαμβάνει 4 ποτήρια κρασί από τον προσκεκλημένο οινοποιό και 4 πιάτα στα 35 ευρώ το άτομο.

 

 

kolaz1    

 

Το πρόγραμμα της... απόλαυσης!

> 12/06/13 – Ντούγκος (Λάρισα)
> 19/06/13 - Μέγα Σπήλαιο (Καλάβρυτα)
> 26/06/13 - Κτήμα Γαίας (Σαντορίνη-Νεμέα)
> 02/07/13 – Donkey beers (Σαντορίνη)
> 03/07/13 – Χατζηδάκης (Σαντορίνη)
> 04/07/13 – Αργυρός (Σαντορίνη)
> 10/07/13 – Λυραράκης (Κρήτη)
> 17/07/13 - Costa Lazaridi (Δράμα)
> 24/07/13 – Οινογένεσις (Δράμα)
> 31/07/13 – Ζαφειράκης (Θεσσαλία)
> 07/08/13 – Παλυβός (Νεμέα)

 

Ειδικά η εβδομάδα από 1η Ιουλίου θα είναι αφιερωμένη στο Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνη 2013, όπου θα ταξιδέψουμε νοερά στο αγαπημένο νησί των Κυκλάδων μέσα από τα τοπικά του προϊόντα και τις γευστικές προτάσεις «Νέας Ελληνικής Κουζίνας» του Γκίκα, αποκλειστικά για το αφιέρωμα αυτό.

 

Το μενού της Σαντορίνης θα συνοδευτεί με κρασιά από το Κτήμα Αργυρού, Χατζηδάκη, αλλά και την εξαιρετική μπύρα Donkey που παράγεται στο νησί.

 

2

 

Τα λέμε λοιπόν, το βραδάκι! Ξέρετε, πίσω στον κήπο, καθώς μπαίνετε, ευθεία και αριστερά!

 

Cheers!

 

 

Αleria, Mεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 22 633, www.aleria.gr

 

 

 

 

 


Σελίδα 1 από 4

Wellness