Tα Ραντεβού της Τετάρτης στο Aleria!
Θεματικές, οινικές βραδυές Wine Wednesdays στο εστιατόριο Αleria με καλοκαιρινή διάθεση.
Είναι τόσο όμορφη η αίσθηση όταν ανεβαίνεις τα σκαλάκια της εισόδου του πανέμορφου νεοκλασικού και ανοίγει η πόρτα του Aleria. Ξαφνικά ένας πανέμορφος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου και ο πρώτος αναστεναγμός ανακούφισης βγαίνει αυθόρμητα. Θα θελες πολύ να ζεις εδώ ή έστω να ζεις τον χώρο καθημερινά. Και τώρα το καλοκαίρι, με την διάσημη αυλή να σε περιμένει ολάνθιστη, απλώς δεν θέλεις να φύγεις...
Υπύθυνοι βέβαια γι' αυτό το αίσθημα του "τι-όμορφα-που-είναι-εδώ" είναι η φιλοξενία και το χαμόγελο του Νικηφόρου, οι ψαγμένες μουσικές που είναι ό,τι ακριβώς θα ήθελες να ακούς εκείνη την ώρα και φυσικά τα θεϊκά πιάτα του Γκίκα, του σεφ που μοιάζει πιο πολύ με τον κολλητό σου που μαγειρεύει με αγάπη για εσένα, απλώς τυγχάνει να μαγειρεύει θεϊκά. Και που περιμένεις με χαρά να ξεπροβάλλει κάποια στιγμή από την busy κουζίνα του για να πείτε δυο κουβέντες χαλαρά, αφού έχεις φάει πολλές θεϊκές μπουκιές κι έχεις πιει κρασί στο όνομά του!
Και μιας και μιλήσαμε για κρασί, το Aleria συνεχίζει και φέτος τις καθιερωμένες Wine Wednesdays, όπου για δέκα βραδιές θα μπορούμε να απολαύσουμε αξιόλογα ελληνικά κρασιά συνδυασμένα με γεύσεις (Γκίκας rules!) από την αντίστοιχη τοπική κουζίνα.
Στην υπέροχα ατμοσφαιρική αυλή του Αleria για όλο τον Ιούνιο, Ιούλιο και μέχρι τις 7 Αυγούστου κάθε Τετάρτη θα ετοιμάζεται ένα μοναδικό, θεματικό μενού από τον chef Γκίκα Ξενάκη με εμπνευσμένα πιάτα από την περιοχή κάθε οινοποιείου σε αρμονία με τα κρασιά που θα προσφέρονται τη βραδιά αυτή.
Το μενού περιλαμβάνει 4 ποτήρια κρασί από τον προσκεκλημένο οινοποιό και 4 πιάτα στα 35 ευρώ το άτομο.
Το πρόγραμμα της... απόλαυσης! > 12/06/13 – Ντούγκος (Λάρισα)
Ειδικά η εβδομάδα από 1η Ιουλίου θα είναι αφιερωμένη στο Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνη 2013, όπου θα ταξιδέψουμε νοερά στο αγαπημένο νησί των Κυκλάδων μέσα από τα τοπικά του προϊόντα και τις γευστικές προτάσεις «Νέας Ελληνικής Κουζίνας» του Γκίκα, αποκλειστικά για το αφιέρωμα αυτό.
Το μενού της Σαντορίνης θα συνοδευτεί με κρασιά από το Κτήμα Αργυρού, Χατζηδάκη, αλλά και την εξαιρετική μπύρα Donkey που παράγεται στο νησί.
Τα λέμε λοιπόν, το βραδάκι! Ξέρετε, πίσω στον κήπο, καθώς μπαίνετε, ευθεία και αριστερά!
Cheers!
Αleria, Mεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 22 633, www.aleria.gr
|